fbpx

Sıra Dışı Ürün Fotoğrafçılığı Fikirleri

Sıra dışı ürün fotoğraf çekimi ile bir çok markayı geride bırakarak, insanların markanız ve ürününüz hakkında konuşmasını sağlayıp satışlarınızı arttırabilirsiniz. Size yaratıcı fikirler ile nasıl ürün fotoğrafları çekilebileceği hakkında bir çok orijinal fikir sunuyoruz.

Ürün Fotoğrafçılığı Nedir?

Bir ürünün reklamını yapmak için çekilen fotoğraflar ticari fotoğraf dalına aittir. Ürün fotoğrafı çekmenin bir kaç klasik yolu vardır: beyaz bir fonda çekilen ürün fotoğrafları, hayalet manken, masaüstü fotoğrafçılık, 360 derece ürün fotoğrafçılığı…vb.

Yüksek kaliteli ürün fotoğrafları sizin ve müşterileriniz için çok önemlidir. Bu nedenle bir ürünü doğru göstermek için doğru stratejiyi seçmek zorunludur. Klasik yöntemler harici ürün fotoğraflarının çeşitlendirilmesi, yaratıcı ögelerin eklenmesi ile sıra dışı ürün fotoğrafları da çekilebilir. İşte bu yazımızda sizlere ilham vermesi için 20 farklı fikir sunuyoruz.

1. Bir Saniye Öncesi

Bu beklenmeyen bir şeyden hemen önce çekilen yaratıcı ürün çekimlerine bir örnektir. Patlama ve düşme öncesi son saniyeler yakalanarak çok konuşulacak görseller üretilebilir.

2. Duman Kullanımı

Bu ürün fotoğrafçılığı fikri, ürününüzün daha çarpıcı görünmesini sağlamak için iyi bir yoldur. Fakat duman, ürün tasarımınıza uygunsa kullanın.

3. Uçan Ürünler

Bazı ürünleri üç boyutlu görünmelerini sağlamak için asabilirsiniz. Bir tel veya ip kullanarak ürünü asıp ardından Photoshop’ta arka plan ekleyerek güzel bir hava verebilirsiniz.

4. Çağrıştırma

Bir dergi veya reklam panosu reklamı için olağanüstü bir ürün fotoğrafına ihtiyacınız varsa, gerçeküstü resimlerden daha iyi ne olabilir.

Bu fotoğraflar özel olarak stüdyoda çekilir ve dijital çizim teknikleri kullanılarak sonuca ulaşılır.

5. Hareketli Ürün

Hızlı bir fotoğrafçı kısa pozlama ile bu tür yaratıcı fotoğraflar çekebilir. Bu fotoğraflar ile çok daha çarpıcı fikirler uygulanabilir.

6. Modeller ile Fotoğraf

Ürün kullanımını vurgulamak için farklı fikirler ile yaratıcı yaşam tarzını kullanın.

7. Kombine Arkaplan

Standart beyaz arka planda çekilen fotoğraflara ek olarak, ürünün rengiyle uyumlu olan arka plan tonları da kullanılır. Bu iki ürün fotoğrafı renk kombinasyonunun güzel bir örneği. Görüntü kontrastını artırarak ürün rengine bağlı olarak arka planı birleştirebilirsiniz.

8. Gölge Kullanımı

Fotoğraflarda gölge kullanımı ürüne bakış açısını değiştirdiği gibi ürünü daha çok ortaya çıkartmaktadır.

9. Yansıma Kullanımı

Yüzey olarak yüksek yansıtıcılığa sahip düz düz kapaklar kullanabilirsiniz. Örneğin, ürün fotoğraflarınız ortalama bir seramik karo üzerine çekilebilir. İyi aydınlatmada çalıştığınızdan emin olun. Bu görüntüyü çekmek için, mükemmel yansıma elde etmek için doğru açıyı ve aydınlatmayı seçmek gerekir.

10. Ürün Karışımı

Bu ürün fotoğrafçılığı fikrinin, vurgulamak istediğinizde bir nesnenin kuma, suya veya diğer malzemelere konmasıyla ilgisi vardır. Ayrıca ürünün boğulabileceği farklı tematik öğeler de kullanabilirsiniz.

nesne fotoğrafçılığı fikirleri

11. Ürün Serisi

Ürün görüntülerini gruplamak, yakınlaştırma ile neredeyse aynı etkiyi yaratır. Bir fotoğraftaki birkaç ürünü karşılaştıran müşteri, ana farklarını, hacmini, şeklini, boyutunu ve diğer özelliklerini anlar. Dahası, potansiyel müşterilerinizi tüm takımı satın almaya ikna edebilir.

12. Simetri ve Dinamik

Bu tür ürün fotoğraflarını çekmek için farklı açılardan bir kamera koymak zorundasınız. Ancak, ürünü yanlış tanıtmamak için belirsiz açılar çekerken dikkatli olmalısınız. Diğer ürünleri, farklı küçük detaylarla karıştırıp nispeten simetrik hale getirin.

ürün fotoğrafları

13. Ürünün Rengini Vurgulayın

Arka plan ve ürün arasındaki kontrastı göstermek her zaman modadır. Ancak bu fotoğrafın farkı, yüzey ve arka plan arasındaki bir açıdır, bu da rujun üç boyutlu bir görüntüsünü oluşturur. Bu kavisli kağıt, ürünün rengini ve boyutunu vurgular.

ruj fotoğraf çekimi

14. Kum Baskısı

Bu ürün fotoğrafçılığı fikri özel bir arka plan gerektirir. Kil, kar, kum veya benzeri bir malzeme olabilir.

parfüm fotoğraf çekimi

15. Bağlantı Kullanın

Mümkün olduğunca yaratıcı olun. Ketçabı bir dil gibi göstermek için veya dondurma şeklinde bir makyaj ürününü vurgulamak için en iyi arkadaşınız Photoshop’tur. Çılgın ürün fotoğrafçılığı fikirlerini gerçekleştirmeye yardımcı olur.

kozmetik fotoğrafçılığı
gıda fotoğrafçısı

16. İnsan Unsurunu Dahil Et

Eller veya bacaklar gibi insan unsuru genellikle görüntüyü daha garip ve gizemli yapar. Bir modeliniz yoksa, eli Photoshop’ta “ekleyebilirsiniz”. Ayrıca, üç boyutlu ürün görüntüsü ve uygun gölge düşüşü veren üç / iki renkli arka plana da dikkat etmeniz gerekir.